Hopp direkte til innhold

HØYERE UTDANNING

Gjør undervisningen spennende med gode verktøy! Våre kartløsninger brukes ved norske universiteter og høyskoler. Kartløsningene kan benyttes innen ulike fagfelt. Ved å bruke kartteknologi og visualiseringsverktøy i undervisningen blir kvaliteten på prosjekter og oppgaver bedre. Studentene kan enkelt gjøre analyser og se geografiske sammenhenger.

Hvorfor bruke GIS i undervisning?

Tilgjengelig overalt

Kartløsningene er tilgjengelig på mobile enheter, web og desktop. Studentene kan derfor enkelt bruke håndholdte enheter som iPad eller smartelefoner til å samle inn data ute i felt.

Les om hvordan studenter kartla floghavre ved hjelp av mobile løsninger.

 

Mobile enheter

Kartet gjør det enklere å få overblikk

Kartet kan hjelpe studentene med å samle inn data, forstå dagens situasjon og se historisk utvikling. Gode og nøyaktige kart hjelper studentene med å visualisere informasjon og prosjekter på en effektiv og lett måte.

Eksempler på dette kan være visualisering av flyttemønster, byutvikling og landegrenser. Se historiske flybilder fra Skedsmo kommune.

Flyfoto over Skedsmo kommune

 

Gjør analyser og se unike sammenhenger

Studentene kan gjøre grunnleggende eller mer komplekse analyser med våre verktøy. Alt etter hvilket nivå de er på. Med kartet kan man se sammenhenger man vanligvis ikke ville oppdaget.

I prosjektet "Assessment of Solar Energy Resources in Ethiopia" benyttet masterstudenten Fikremarian Teshome Tekle avanserte GIS-verktøy for å kalkulere tilgjengelige solenergi-ressurser samt for å kartlegge de best egnede stedene for store installasjoner for solcellepanel i Ethiopia.

 

Presenter og del prosjekter på en enkel og  forståelig måte

Ved hjelp av kart kan prosjekter og oppgaver visualiseres på en enkel og effektiv måte. Studentene kan lage interaktive webkart og applikasjoner som de kan dele med andre studenter. Slik kan man enkelt samarbeide med andre på de prosjektene man ønsker.

CV i kart

Kompetanseheving og kursing

Både utdanningspersonell og studenter har behov for å øke sin kompetanse med jevne mellomrom. Vi tilbyr kurs og andre ressurser som bidrar til å øke din kompetanse.

Fribruksavtale

Vi tilbyr fribruksavtaler (Esri Site License avtaler) til universiteter og høgskoler i Norge. Det gir studenter og ansatte tilgang til det det meste av vår og Esri sin programvare. Gjennom Esri site license avtalen har studenter tilgang til 1-årige studentlisenser av ArcGIS for Desktop. Her får du en oversikt hva som er inkludert i avtalen og hvilke utdanningsinsitusjoner som har avtalen.

Kontakt oss

 • Siril Hafstad

  Siril Hafstad

  Acount Manager

  Tlf: +47 952 92 635

 • Geodata AS

  Geodata AS

  Resepsjonen

  Tlf: + 47 23 24 90 00