Hopp direkte til innhold

Vis oss hva du bruker ArcGIS til og vinn tur til San Diego!

Esri Young Scholar Award er en årlig konkurranse som arrangeres av Esri i samarbeid med Geodata. Om du ved hjelp av ArcGIS har kommet fram til interessante forskningsresultater, eller viser spesielle ferdigheter innen GIS ved å ta i bruk teknologien i ditt prosjektarbeid eller oppgave, kan du delta i konkurransen.

Vinneren kåres av Geodata og får delta på Esris internasjonale brukerkonferanse i San Diego hver juni/juli. Opphold og flybillett dekkes av Esri og Geodata.

Det vil være en egen sesjon for studenter på konferansen hvor kandidaten vil motta prisen samt sertifikat på deltagelse. Konferansen inneholder både sosialt og faglig påfyll som bidrar til at vinneren vil kunne knytte nye kontakter innenfor GIS-verdenen både nasjonalt og internasjonalt.

Kriteriene for å delta er:

  • Oppgaven/arbeidet skal ha blitt gjennomført i forbindelse med en utdanningsinstitusjon ved hjelp av Esri-teknologi
  • Kandidaten må ha vært student i løpet av 2017
  • Bidraget skal sendes på mail og skal inneholde en beskrivelse av problemstilling og tema. Dette betyr at oppgaven ikke trenger å være ferdig.
  • Vinneren vil bli bedt om å sende en plakat på engelsk med en kort presentasjon til Esri som vil bli printet ut og stilt ut under konferansen.

Send eventuelle spørsmål og ditt bidrag til , innen 15.april 2017

Esri Young Scholar Award Vinnere 2015

Esri young Scholar 2015

Reisebrev fra årets vinner av Esri Young Scholar Award, Marianne Lindau

Jeg skrev masteroppgaven min i fysisk planlegging ved NTNU våren 2015. Rundt midtveis i arbeidet fikk jeg høre om Geodatas konkurranse for å vinne Esri «Young Scholar Award». Der kunne jeg søke med masterarbeidet, siden bruk av ArcGIS stod sentralt i oppgaven min. Jeg er veldig glad jeg søkte, for jeg var så heldig at jeg vant. Premien var reise og deltagelse på Esri internasjonale brukerkonferanse i San Dieg. Et vanvittig svært GIS-bonansa med over 16.000 deltakere fra hele verden. Det er ganske spesielt når normalen hjemme i Norge er at man bare har en håndfull mennesker rundt seg som i det hele tatt vet hva GIS er. Åpningsseremonien var i et gigantisk lokale med 9 digre storskjermer, der episk musikk akkompagnerte budskapet om at vi med GIS kan løse om ikke alle, så i hvert fall de fleste av verdens problemer. I det hele tatt veldig amerikansk, og veldig underholdende. Her gjorde Esri grunnlegger Jack Dangermond entré. Han har omtrent samme heltestatus i GIS-miljøet som Steve Jobs virket det som. Vi «Young Scholars», fra rundt 30 land, fikk ta bilde med ham som en del av prisutdelingen.

Siden konferansen var så gigantisk var det greit å ha de andre studentvinnerne å spise lunsj med og forholde seg til. Vi kom fra mange forskjellige disipliner, fra meg som byplanlegger til arkeologer, energi-ingeniører og programmerere. En hadde vunnet på å programmere i python, en annen for å studere forekomster av graffiti i en by. Bruk av GPS-merkede twitter-data i sosiologiske studier var også ting folk var opptatt av. Vi laget alle en plakat med bidraget vår som ble hengt opp i «Map Gallery», en stor sal der det ble stilt ut kart fra hele verden.

Selve konferansen inneholdt over 700 ulike foredrag og samlinger. Det var veldig inspirerende å høre på folk som viste det siste nye innen programvareutvikling og som var blant de ypperste på sine felt. Jeg fikk med meg masse kunnskap som jeg vil bruke videre, blant annet om Story Maps, teknikker for å lage vakre terrengskygger og 3D-analyser. I tillegg til foredragene var det under hele konferansen et digert messeområde der folk stilte ut sine produkter og man kunne få én-til-én undervisning i det man kunne ønske seg av Esri produkter, slik som ArcGIS Online og Spatial Analyst.

Uka ble avsluttet med en stor fest der Esri hadde leid en hel park og stengt av en gate. Det var flere band som spilte, masse mat og drikke, et spillområde der en kunne spille ti-personers fussball, giant jenga og fjellklatre. En dame danset i en oppblåst plastball i en fontene og de hadde folk som trikset med motorsykkel og tre danse-«crews» som breaket mot hverandre. Og så var det selvfølgelig et stort fyrverkeri for å bare poengtere at GIS-folket var til stede i byen.   

Den norske delegasjonen var ganske stor, rundt 60 stykker. Geodata arrangerte båttur en kveld så vi fikk se San Diegos skyline og de enorme hangarskipene til USAs stillehavsflåte, som er stasjonert der. Pretty cool. Jeg sitter nå igjen med inntrykket av at alt er stort og «supersized» i USA, og at jeg må finne en måte å overbevise arbeidsgiver om at jeg må få reise tilbake neste år. For tilsvarende konferanse har jeg aldri vært på tidligere.

Marianne Lindau