Hopp direkte til innhold

Marie vant billett til Esri norsk brukerkonferanse 2016 på IT dagene

 

Hvem er Marie?

Jeg er en 23 år gammel tredjeklassing som studerer Geomatikk ved linja Ingeniørvitenskap og IKT. Jeg er fra Kristiansand/Oslo (flyttet til Kristiansand med familien for noen år siden). 

Hva er ditt forhold til GIS?

I utgangspunktet synes jeg det er gøy med "kart og sånt", så at jeg med GIS-verktøy kan få mer ut av kart er jo morsomt!

Ellers har jeg vært med på et Missing Map-event vi i Ingeniører uten grenser NTNU arrangerte i forbindelse med jordskjelvene i Nepal i vår; der brukte vi OpenStreetMap til å mappe områder uten kartdata, og det er en fin måte å bruke GIS på!

Har du brukt GIS i skolesammenheng?

Ja, det har jeg. Første gangen jeg ble introdusert for GIS var i førsteklassefaget Industriell IKT Intro, men det er nå i høst vi virkelig har begynt å bruke dette i fagene Geografisk Informasjonsbehandling 1 og Anvendt geomatikk. Vi har blant annet et stort prosjekt hvor vi skal bli bedre kjent med «GIS-ing», der skal vi analysere data for å kunne plassere en bygning på best egnet plass i et valgt område. 

Hva vet du om Esri sin brukerkonferanse?

Jeg vet at Esri sin brukerkonferanse er en arena der en kan bli oppdatert, og i mitt tilfelle, lære om de nyeste programvarene fra Esri. Det er også diverse GIS-firmaer som står på stand, slik at det er mulighet for å bli kjent med disse.Hva ser du mest frem til?
Jeg ser frem til å lære mer om ArcGIS, og å bli bedre kjent med GIS-miljøet for å blant annet se hvilke ulike næringer som bruker GIS.

 

Ønsker du mer informasjon? Kontakt oss

  • Silje Ullersmo Fjeld-Nielsen

    Silje Ullersmo Fjeld-Nielsen

    Markedskoordinator

    Tlf: + 47 46778327