– Da jeg begynte i jobben, oppdaget jeg raskt at kollegaene mine var utrolig dyktige. Fortsatt tenker jeg ofte på hvor mye mer de kan enn meg, og det er jeg glad for! forteller Anders Stubban. – Jeg lærer masse. Det er så utrolig mye kompetanse i denne bedriften.
To år har gått siden han begynte som prosjektleder hos Geodata. At bedriften er norsk markedsleder på geografiske informasjonssystemer (GIS) og leverandør av programvare fra Esri, var avgjørende for at han ønsket seg nettopp hit.
Anders oppdaget også at jobben var enda mer spennende enn han hadde sett for seg.
– Det skyldes bransjebredden. Geodata har kunder innen alt fra skogdrift og miljørisiko til beredskap, entreprenørvirksomhet og olje og gass. Butikkjeder bruker verktøy fra oss for å analysere hvor det lønner seg å sette opp nye butikker, mens Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (113) bruker oss til å beregne avstander og kjøretid til ambulanse, forklarer han.
Sterk delingskultur
Andrea Hepsø har en master i geoinformatikk fra Københavns Universitet, og har siden 2022 jobbet i avdeling for datavitenskap hos Geodata. Som GIS-konsulent hjelper hun kunder med å dra nytte av geografiske data, ved å behandle og analysere kartdata som presenteres i en kartvisning eller et dashboard.
Ifølge de to kollegaene kjennetegnes arbeidsmiljøet hos Geodata av en sterk delingskultur, og at alle trekker i samme retning.
– Samtidig har du mulighet til å spesialisere deg dersom du ønsker det.
– Du merker at du jobber i toppsjiktet. Kompetanseutviklingen er unik, og du blir dreven i absolutt alt innenfor fagfeltet, fortsetter Andrea.
– Samtidig har du mulighet til å spesialisere deg dersom du ønsker det.
Hos Geodata er det i tillegg tilrettelagt for intern mobilitet. En tidligere konsulent kan eksempelvis bli avdelingsleder, selger eller teknisk rådgiver, eller begynne i produktavdelingen og jobbe med egenutviklet software.
– Jeg er trygg på jeg får utvikle meg i retningen jeg ønsker. Lederne våre er tydelige på at det er et fokusområde, bekrefter Andrea.
Trondheim har “alt”
Trondheim er flere ganger kåret til Norges beste studentby. Ifølge Anders og Andrea er Norges teknologihovedstad også det perfekte stedet å etablere seg.
– Flere av kollegaene våre kommer fra andre steder, men ønsket å bli værende i Trondheim etter å ha studert her. De gjennomførte graduateprogrammet ved hovedkontoret i Oslo, før de flyttet tilbake hit og fortsatte å jobbe hos oss, forteller Anders.
– Det er lavere skuldre i Trondheim enn i Oslo. Og så lenge du bor innenfor bygrensa har du kort vei til både marka, sentrum og jobben, legger Andrea til. – Etter at jeg fikk barn, har jeg i tillegg oppdaget at byen er veldig barnevennlig!
De siste ti årene har Trondheim blitt kjent for sitt store utvalg av lokal mat og drikke av høy kvalitet, og har fått merkelapper som “et gastronomisk fyrtårn” og “Norges foodie-hovedstad.”
– Torget, som ble pusset opp for noen år siden, har blitt en viktig arena for mat- og bryggerifestivaler. Julemarkedet der skal være et av Europas fineste, sier Anders.
Markatur, filmkveld og lønningspils
Både Andrea og Anders er svært tilfredse med Trondheims kulturtilbud. Samtidig setter de også pris på sosiale aktiviteter sammen med kollegaer. Andrea er en del av sosialetaten, som planlegger fester, utflukter og andre aktiviteter.
– Vi deltar på arrangementer med hele Geodata, som nyttårsbord, sommerfest og den årlige fagdagen med høstfest. Det arrangeres også turer til utlandet, og vi har blant annet vært i Sverige og Alpene, forteller hun.
I tillegg har Trondheimskontoret sin egen sosialkalender.
– Nylig gikk vi tur til en turisthytte i marka, og spiste middag sammen. Vi har også hatt filmkveld, quiz, spillkveld og lønningspils, sier Anders. – Og hver fredag spiser vi frokost sammen på en kafé rett ved kontoret.
Begge peker på det gode sosiale miljøet som avgjørende for at Geodata scorer høyt på den nasjonale “Great place to work”-kåringen. I 2024 kom bedriften på femteplass i sin kategori.
– I dag er vi åtte stykker på Trondheimskontoret, men fremover skal vi vokse til nærmere 20. Da blir det nok enda mer sosialt, tror Anders.
Stolte over jobben sin
Hos Geodata opplever de ansatte stor tillit fra ledelsen. Anders trekker frem fleksibiliteten som spesielt verdifull.
– Jeg kan legge opp min egen arbeidsdag, og hvordan jeg ønsker å utføre jobben min, forteller han.
– I arbeidet mitt som prosjektleder er det også vesentlig at Geodata er svært godt organisert, slik at vi får utnyttet ressursene i de ulike leveranseteamene.
Ved å ha fokus på prosjektmetodikk og kvaliteten i prosjektene, klarer vi å levere best mulig kompetanse på de riktige prosjektene til enhver tid.
Både han og Andrea er veldig stolte over å jobbe hos Geodata.
– Det er gøy å være en del av en enormt dyktig gjeng, som leverer kule løsninger med WOW-faktor! avslutter Andrea.