– Vi motiveres av å skape noe samfunnsnyttig

Godt sosialt miljø og høy faglig kompetanse trekker noen av bransjens beste hoder til Geodatas Stavanger-kontor.

I løpet av to år hos Geodata i Stavanger, har utvikler Sander Aspøy både jobbet mye mot bygg- og anleggsbransjen, samt med Geodata sine egne produkter innen bilde- og rasterdata. Nå har han fullt fokus på et nytt nautisk fagsystem for Kystverket. 

– En av mine store drivkrafter er å se etter nytteverdi i det jeg bidrar med. Dette er et stort og viktig prosjekt som vil gi brukerne en bedre arbeidshverdag, og samtidig gjøre det tryggere å ferdes på sjøen, forteller han.

Også kollega Johan Sandell Bull-Njaa, seniorkonsulent GIS med 17 år bak seg i bransjen, synes det er kjekt å få jobbe med noe samfunnsnyttig.


– Vi har blant annet bidratt til basestasjoner som viser hvor redningsmannskaper skal lete etter savnede, sier han. – En annen ting jeg setter pris på, er å få jobbe med hele arbeidsflyten, fra datainnsamling til dataprosessering og presentasjon. Da får jeg brukt bred GIS-kunnskap for å komme frem til løsninger. 

UX-designer Emma Kristine Skjæveland har vært ansatt i tre måneder, men har allerede rukket å jobbe med kunder som Miljødirektoratet og Lyse Tele, samt Sval Energi, et lete- og produksjonsselskap innen olje og gass.
Emma Kristine Skjæveland
Konsulent brukeropplevelse
Geodata
Med så ulike kunder får jeg mulighet til å fordype meg i en rekke ulike fagområder, samtidig som jeg utvikler meg som UX-designer. Arbeidsdagene blir veldig varierte. Utviklingskurven min har hatt en veldig bratt stigning siden jeg begynte her!

Emma Kristine Skjæveland, Konsulent brukeropplevelse, Geodata

Med så ulike kunder får jeg mulighet til å fordype meg i en rekke ulike fagområder, samtidig som jeg utvikler meg som UX-designer. Arbeidsdagene blir veldig varierte. Utviklingskurven min har hatt en veldig bratt stigning siden jeg begynte her!

KI og innovative verktøy

Når kunder kommer med store ønsker, arbeider Emma Kristine, Sander og Johan mot å oppfylle dem. Noen ganger inkluderer det KI, ved at de eksempelvis utvikler en chat-assistent i en applikasjon. Den kan gjøre det enklere for brukeren å finne frem i store mengder data.

– I stedet for at en bygg- og anleggsarbeider med votter på kalde vinterdager skal behøve å trykke på små taster, kan vi lage et enkelt og bedre tilpasset brukergrensesnitt, forklarer Sander.

– I tillegg får kundene våre tilgang til innovative verktøy. Geografiske informasjonssystemer (GIS) og kart har for eksempel lenge bare vært flate og todimensjonale. Jeg har vært så heldig å få jobbe med 3D-teknologi, som gjør at vi nå kan vise gode 3D-modeller inni kartløsningene, i kombinasjon med kartdata. Dette har vi igjen bygd inn i spesialtilpassede løsninger for kundene våre.

En del av det grønne skiftet

Geodata i Stavanger er et mellomstort kontor uten undergrupper. Alle de 25 ansatte jobber tett sammen, og kjenner hverandre godt. 

– Hovedforskjellen mellom oss og Oslo-kontoret, er at vi har ulike kunder. Vi jobber blant annet for Equinor og Lyse Tele, og leverer hele applikasjonen som Altibox bruker til å administrere infrastrukturen og kundene sine, forklarer Sander. 

Ifølge Johan, jobbet Stavanger-kontoret før i hovedsak mot kunder innen olje og gass. Dette har endret seg de siste åtte årene.

– Nå har vi et bredere spekter av kunder. Vi jobber fortsatt med olje og gass, men bruker i tillegg kunnskapen vi har opparbeidet på nye felt som havvind og annen fornybar energi, samt telekom, sier han.

I tillegg til bredden i kunder og bransjer, bidrar samarbeidet med Geodatas Oslo- og Trondheimskontor til en dynamisk hverdag.

– Samarbeidet på kryss og tvers bidrar til å bygge nettverk og samhold. Det skaper en følelse av ett Geodata, der alle er velkomne og trives sammen, mener Sander. 

– Jeg er for eksempel den eneste UX-eren i Stavanger, mens det sitter tre i Oslo, legger Emma Kristine til. – Likevel føler jeg meg inkludert. Vi har faglige drøftinger, møter og sparringer på kryss og tvers av byene.

Avslappende og raus kultur

Trioen er overbevist om at det sosiale miljøet i Stavanger er like godt og tett som ved Geodatas andre kontorer.

– Da jeg søkte på jobben, hadde jeg på forhånd hørt mye skryt av det sosiale miljøet hos Geodata. I tillegg ble jeg fortalt at det faglige miljøet var sterkt, og at jeg ville kunne utvikle meg både med utviklere, GIS-ere og UX-teamet, forteller Emma Kristine. 

Etter tre måneder på kontoret, kan hun fastslå at ryktene stemte.


– Geodata har en avslappende og raus kultur, bekrefter hun.
– Flere måneder før jeg begynte, ble jeg invitert med på sosiale aktiviteter. Det sier litt om hvor inkluderende denne gjengen er! 

– I tillegg har vi stor faglig frihet og høyt teknisk nivå. Vi står fritt til å velge den teknologien som vi synes er interessant, legger Sander til. – Her oppfordres vi også til å lære nye ting, og det settes av tid til kompetanseheving i hverdagen. 

Johan Sandell Bull-Njaa
Seniorkonsulent GIS
Geodata
Hos Geodata kan du legge opp dagen slik du ønsker, så lenge du får oppgavene dine gjort. Hvis man plutselig må hente i barnehagen eller på skolen, er det ikke et problem. Den fleksibiliteten er viktig.

Johan Sandell Bull-Njaa, Seniorkonsulent GIS, Geodata

Hos Geodata kan du legge opp dagen slik du ønsker, så lenge du får oppgavene dine gjort. Hvis man plutselig må hente i barnehagen eller på skolen, er det ikke et problem. Den fleksibiliteten er viktig.

Viktig fleksibilitet

Mens Johan opprinnelig kommer fra Sverige, har både Emma Kristine og Sander vokst opp i Rogaland. De har aldri angret på at de valgte å etablere seg i Stavanger.

– Byen har perfekt størrelse, du er aldri langt unna noe. Selv om vi bor forskjellige steder, har både Sander og jeg rundt ti minutters reisevei til jobben. Det er ikke så vanlig i Oslo, sier Johan. – I Stavanger kan du også bo ganske sentralt, og samtidig eie eget hus med tomt. 

Mens Emma Kristine setter pris på nærheten til nydelige turområder i fjell, skog og mark, og ikke minst de nydelige Jærstrendene, trekker Sander fram det gode kulturtilbudet.

– Jeg har vært en del på open mic-standup. Det er også trivelig å dra på pub og delta på en quiz, eller spille brettspill på en bar med venner. Byen har også mange små arenaer der lokale band spiller. 

Alle tre opplever en fin balanse mellom jobb og fritid.

Gjennom årene har Sander sett flere kollegaer takke ja til jobb i andre bedrifter, for så å komme tilbake etter kort tid. 

– Det beviser hvor bra vi har det her, mener han.

Alle muligheter er åpne

Selv om alle trives godt i jobben sin, setter de pris på å vite at Geodata tilbyr gode muligheter innen karriereutvikling. Man kan enten utvikle seg innen sitt eget fagfelt, eller klatre videre i systemet. 

– Konsulenter går ofte til seniorkonsulent, og videre til fagspesialist og prinsipal. Men hvis du ønsker, er det også mulig å velge noe helt annet, som å gå over i en prosjektleder- eller avdelingslederstilling, sier Sander.

– Det er ekstra gøy å se at utviklere som har gått over til å bli avdelingsledere, etter en stund velger å gå tilbake til å jobbe som utvikler. Det viser hvor fritt du står, og at absolutt alle muligheter er åpne her! avslutter Johan.