Digital uke: Introduksjon til ArcGIS Pro

Dette kurset legger vekt på de mest brukte arbeidsprosessene og anbefaler fremgangsmåter for å kartlegge, administrere, analysere og dele GIS-data og ressurser. Du vil oppnå de grunnleggende ferdighetene som du har bruk for for å være produktiv med ArcGIS Pro. Kurset er på norsk og bruker i hovedsak åpne data fra GeoNorge som eksempeldata.

Sted: Internett
Dato: 27-31. mai 24
Tidspunkt: 9.00-15.00
Pris: 13 000,- eks mva

Den digitale uken gir deg mulighet til å fullføre dette todagerskurset når det passer deg, og i ditt tempo, i løpet av én uke.

ArcGIS Pro er det nyeste desktop-programmet i ArcGIS-plattformen. Programmet er designet til å hjelpe GIS-profesjonelle med å komme i gang med prosjektene sine på en rask og effektiv måte. Det er også blitt enklere å dele data både innenfor og utover organisasjonen. Med sitt moderne Office-inspirerte brukergrensesnitt og tettere integrasjon av 2D og 3D-funksjoner, vil ArcGIS Pro strømlinje måten du arbeider med GIS-data på.

Tematikker i kurset:

  • Bli kjent med brukergrensesnittet i ArcGIS Pro
  • Kombinere data fra forskjellige kilder for å skape presise og informative kart
  • Organisere, opprette og redigere geografiske data for å sikre at det er korrekt og kvalitetssikret
  • Designe attraktive layouts til kart, som skal deles
  • Analysere GIS-data og løse romlige problemer
  • Dele kart, analyseresultater og geoprosesseringsmodeller, så de er lett tilgjengelig for kollegaer, beslutningstakere eller offentligheten

Målgruppe:
Kurset er for deg som ønsker å lære deg grunnleggende bruk av ArcGIS Pro, eller for deg som skal gå over fra ArcMap til ArcGIS Pro.

Forkunnskaper:
Ingen, men det er fint med noe kjennskap til geografisk informasjon. Er du helt ny til GIS og geografisk informasjon kan du gjerne begynne med kurset: Introduksjon til GIS eller Introduksjon til ArcGIS.

Praktisk informasjon:
Du vil få tilgang til videoleksjoner og kursmateriell på Geodatas E-læringsløsning. Leksjoner og kursmateriell er på norsk og du kan se gjennom kursmateriellet i eget tempo. I kursmateriellet er det øvingsoppgaver som du gjennomfører mellom leksjonene og du får tildelt en kurslisens for å gjøre dem. En kursleder er tilgjengelig hele uken for å hjelpe deg ved spørsmål eller problemer underveis.

Digital uke:
Kurset foregår via internett som Digital uke. Det vil si at du kan gjennomføre kurset når du vil i løpet av denne uken og vi vil være tilgjengelige for veiledning når du trenger det. Normalt tar det én dag å gjennomføre dette kurset. Vi tar kontakt på forhånd for å sørge for at du har det du trenger for å delta på kurset.
En egen kursleder er tilgjengelig hele uken mellom 09:00 - 15:00 dersom du har behov for bistand underveis.
Du beholder tilgangen til videoleksjonene som E-læring i en måned fra kursstart, slik at du kan repetere innholdet i etterkant av kursuken.

Vilkår:
Avmelding av kurset må skje senest 10 arbeidsdager før kursstart. Senere avmelding vil medføre faktura for kurset.
Kurset kan bli avlyst ved lav deltakelse. Eventuell avlysning kommer senest 8 arbeidsdager før kursstart.

Bra kurs, god gjennomgang og forklaringer av hva som gjøres og hvorfor. Nyttig for å lære å bruke ArcGIS Pro for de som ikke har brukt det noe særlig før. Veldig behjelpelig kursleder. Mye å lære på kort tid.

-Kursdeltaker