Laste ned og autorisere lisenser for ArcGIS Pro

ArcGIS Pro er nå tilgjengelig for alle brukere som har ArcGIS for Desktop med aktivt vedlikehold. Denne guiden beskriver hvordan du enkelt laster ned og autoriserer lisenser for ArcGIS Pro.

Før du laster ned ArcGIS Pro kan du sjekke systemkravene på http://pro.arcgis.com/en/pro-app/get-started/arcgis-pro-system-requirements.htm. Du får tilgang til samme lisensnivå på ArcGIS Pro som du har for ArcGIS for Desktop, det vil si hvis du har en ArcGIS for Desktop Basic så får du tilgang til ArcGIS Pro Basic. Det samme gjelder alle extensions, som f.eks. 3D Analyst og Spatial Analyst.

1. Gå til myesri.com og logg deg inn med din ArcGIS Online-konto.

2.  Gå til «Mine Organisasjoner» og klikk på «Nedlastinger». Her finner du ArcGIS Pro Versjon 1.0.

3. Når du er på nedlastningsiden, klikk på «Last Ned» for «ArcGIS Pro». Siden du må ha internettilgang når du logger deg på ArcGIS Pro så finnes også Online Help tilgjengelig i applikasjonen. Men hvis du ønsker å ta ArcGIS Pro Offline så kan det være lurt å laste ned «ArcGIS Pro Offline Help» fra denne siden. Python Versjon 3.4.1 er automatisk inkludert i nedlastningen av ArcGIS Pro, men hvis du ønsker å kjøre Python-skript utenfor ArcGIS Pro kan du laste ned «ArcGIS Pro Python 3.4.1».

4. Download Manager åpnes automatisk i et nytt vindu. Klikk på «Click to download your file now».

5. Når ArcGIS Pro er ferdiglastet åpnes et nytt vindu der du spesifiserer hvor programmet skal lagres. Følg instruksjonene for resten av installasjonen.
6. Etter at du har installert ArcGIS Pro må du logge deg på og autorisere din lisens. ArcGIS Pro lisensene tildeles og håndteres i ArcGIS Online eller Portal for ArcGIS, avhengig av din organisasjon. Før du kan bruke ArcGIS Pro må administratoren for din organisasjon tildele lisensen og eventuelle extensions.      
7. Administratoren for din organisasjon må gå til deres ArcGIS Online (www.arcgis.com) eller Portal for ArcGIS nettside og logge seg på.
8. Gå til «Min Organisasjon». Bekrefte at du er logget på som administrator ved å sjekke at du har tilgang til alternativet «Administrer lisenser» lengst til høyre på siden.

9. Klikk på «Administrer lisenser». Sjekk at din organisasjon har fått tilgang til ArcGIS Pro lisenser. Hvis dere ikke har det, ta kontakt med Geodata Support.

10. Nå kan dere tildele lisenser og extensions til ønskete brukere i organisasjonen. Enhver person som ønsker å bruke ArcGIS Pro må ha en såkalt navngitt bruker. Dere kan lese mer om det her: http://www.esri.com/products/arcgis-capabilities/named-user. Du kan legge til brukere manuelt ved å søke etter dem i søkefeltet. Det er også mulig å endre eller fjerne lisenser for de navngitte brukerne på denne siden ved å klikke på linken under «Lisensiert for».

11. Når en bruker har blitt tildelt en ArcGIS Pro lisens kan den personen starte ArcGIS Pro og logge seg på med det brukernavnet og passordet. Første gangen man logger seg på ArcGIS Pro må man ha tilgang til internett. For å logges inn automatisk hver gang kan man slå på «Sign me in automatically» lengst ned. Hvis man ønsker å bruke Portal for ArcGIS i stedet for ArcGIS Online som lisensieringsportal så må man endre dette manuelt ved å klikke på «Configure your licensing portal» lengst ned.

12. Hvis en bruker prøver å logge seg på ArcGIS Pro men får opp følgende feilmelding må den personen ta kontakt med administratoren for organisasjonen for å få tildelt en lisens.