Når starter barnetoget? (hæ, er ikke skjorta strøket?!)?

17. mai: Når starter barnetoget? Hvor spiller korpset? Er det stengte veier? Flere av våre kunder bruker Story Map fra Esri for å gjøre det litt enklere for innbyggerne å få oversikt over nasjonaldagen. Det burde flere gjøre.

Publisert: 15. mai 2017 , i Inspirasjon

En stor del av jobben for oss i Geodata er å håndtere store mengder med geografisk informasjon – data – og hjelpe til å analysere dette og presentere og visualisere det i kart. For å gjøre dette bruker vi GIS – geografiske informasjonssystemer.

17. mai er også en dag med mye geografisk informasjon, og det er ingenting i veien for å bruke GIS for å få litt mer oversikt over programmet denne dagen. Når starter borgertoget, og hvilken rute tar det i år? Hvilke korps spiller når – og hvor? Hvordan har kommunen lagt opp parkeringen, og er det gater og veier som er stengt? Og når åpner veien igjen?

Story Map er et enkelt GIS-verktøy som vi bruker ofte i Geodata. Jeg vil påstå at Story Map er storebroren til powerpoint – om ikke annet den kule onkelen. I Story Map kan du kombinere interaktive kart, bilder, video, tekst og grafer for å fortelle en historie. Og det beste av alt: det er web-basert. Du former rett og slett presentasjonen din rett i nettleseren og deler den derfra. Visningen fungerer også på mobil som på datamaskinen din.

Fredrikstad kommune er én av våre kunder som har brukt Story Map for å gi nyttig og god informasjon om 17. mai-programmet til sine innbyggere.

Det er flere av våre kunder som bruker Story Map aktivt, og ekstra gledelig er det at mange har begynt å bruke dette også for å gi god informasjon om 17. mai-programmet til innbyggerne sine. Vi har samlet noen eksempler nederst i bloggposten, som vi mener kan være til inspirasjon for 17. maikomiteer rundt om i landet.

Ble du litt nysgjerrig på Story Map? Les mer om Story Map fra Esri her

Det er ganske enkelt å komme i gang, og du finner veiledninger på våre nettsider.

Se våre kunders 17. maiprogram:

Drammen

Fredrikstad

Oppegård

Oslo

Sandefjord

Arendal


Er skjorta strøket?

God 17. mai fra oss i Geodata!