ArcGIS med nye 3D-muligheter

Nylig kom det oppdateringer av ArcGIS Online, som gir oss flere, bedre og enklere muligheter for å visualisere kart og data i 3D. Dette har vi naturligvis testet allerede.

Publisert: 30. juni 2017 , i Laboratoriet

Smart Mapping er en funksjon som tidligere kun fantes i 2D. Med oppdateringen i ArcGIS Online kan du nå også gjøre dette i 3D! Har du en ArcGIS Online-konto er det bare å sette i gang og lage kraftige og innsiktsfulle kartvisualiseringer i 3D. Her er brukerterskelen lav, vil vi påstå.

Det er flere ting som imponerer oss i denne oppdateringen, men det er kanskje 3D-kapasitetene som er mest spennende så langt. Særlig overfor våre kunder ute i kommunene, vil dette bidra til å skape bedre beslutninger og bedre dialog med innbyggerne i for eksempel planprosesser.

For å vise fram hva dette betyr, har vi laget en demo over Oppegård kommune. Her har vi illustrert ulike egenskaper fra matrikkelen, f.eks. byggeår, antall etasjer, antall boenheter, detaljerte terrengmodeller. Alt dette i 3D! Det betyr at vi her viser kan vise flere scener og perspektiver basert på samme datakilde.

Se 3D-kartet fra Oppegård.

Les mer om oppdateringene fra Esri her

Nye oppdateringer i ArcGIS Online gir flere, bedre og enklere muligheter for å visualisere kart og data i 3D.

Ønsker du mer informasjon, pris, demo eller bare en uforpliktende kaffeprat? Ta kontakt!For teknisk support, gå til våre supportsider.

Tore Jensen
Tore Jensen
Teknisk rådgiver

For teknisk support, gå til våre supportsider.