Hvordan komme i gang med ArcGIS Pro?

​Jeg blir ofte spurt om tiden er moden for å gå over fra å bruke den tradisjonelle ArcGIS desktop applikasjonen ArcMap, til å begynne å bruke den nye applikasjonen ArcGIS Pro. For et år siden sa jeg "Vent litt med å ta dette steget", men nå er det virkelig tid for å begynne å bruke den nye teknologien.

Publisert: 03. aug. 2017 , i Teknologi

Dere som i dag har lisens på ArcMap har også tilgang til ArcGIS Pro og kanskje nettopp sensommeren er tiden for å utforske hvilke muligheter som finnes i ArcGIS Pro. Undertegnede er ferdig med ferien og har litt roligere dager på jobb, og da passer det med litt kompetansehevning.

Esri har laget et historiefortellingskart som heter "Eleven Free Lessons to help you learn ArcGIS Pro".

Jeg vil også anbefale den interaktive boken The ArcGIS Book.

Noen ganger i året arrangerer Esri gratis MOOC kurs. Det er Online kurs som du kan ta delta på direkte fra kontorpulten din. Nå finnes det 5 forskjellige kurs tilgjengelig; kartografi, romlige analyser, introduksjon til bildebehandling, fordeler med lokasjonsanalyser og lær å lage apper. Kursene går over 4 til 6 uker, og krever ikke altfor mye arbeid pr. uke. For studenter er slike kurs greit å ha på CV'n.

Som kunde av Esri har du også tilgang til Esri Training, som tilbyr veldig mange kurs og online seminarer. For at du skal få tilgang til disse kursene må du ha enten har en MyEsri konto som må kobles til din organisasjon, eller du må ha en ArcGIS Online bruker som har blitt gitt tilgang til kurs. Ta kontakt med Geodata dersom du har spørsmål om dette!

Lykke til med ArcGIS Pro! En helt ny verden vil åpne seg!