Analyseverktøyet Insights har kommet til ArcGIS Online

Insights for ArcGIS er et meget brukervennlig verktøy for sammenstilling av data og business-analyser. Nå er det endelig tilgjengelig i ArcGIS Online og dermed meget enkelt å ta i bruke for de aller fleste Esri-brukerne. Og du kan teste det helt gratis i tre uker.

Publisert: 11. des. 2017 , i Teknologi

I løpet av det siste året har Insights blitt utviklet i et høyt tempo, med hele sju oppdateringer, for å forbedre både ytelse, brukervennlighet og utvidet analysefunksjonalitet.

For de som er ikke har hørt om Insights før, følger en oppsummering som viser noe av funksjonaliteten og de mange mulighetene ved å ta det i bruk. 

Ta bedre beslutninger med Insights for ArcGIS

Med Insights for ArcGIS kan du på en enkel og intuitiv måte kombinere informasjon fra en rekke kilder, og med drag-and-drop funksjonalitet kan du visualisere dine data i kart, tabeller og diagrammer. Ved hjelp av analyseverktøy og kryss-filtrering kan du få bedre forståelse og oppdage sammenhenger i dine data som du før trengte desktop-programmer til. Insights er ikke kun ment til de av dere som bruker GIS til daglig, men for alle som på en enkel måte vil visualisere og utforske data fra ulike kilder. Fordi det er så enkelt, blir dette rett og slett gøy med Insights. 

Her ser du hvor enkelt du kan lage en analyse:

Dersom du har et Exceldokument med koordinater, adresse, eller en form for geografisk referanse kan du enkelt aktivere lokasjon direkte i Insights. 

Arbeidsflyten din blir lagret – og kan gjenbrukes!

Har du noen gang gjort en god analyse, men ikke husker fremgangsmåten for å komme frem til resultatet? Bruker du mye tid på å dokumentere underveis? Insights dokumenterer alt arbeidet du gjør i modeller uten at du trenger å løfte en finger for det! Du kan til og med dele modellen med andre, eller gjenbruke den selv for å dytte inn nye data eller endre inputdata.

Her ser du hvor enkelt du kan bytte datakilde:

En egen guide til drag-and-drop-funksjonalitet finner du her.

Nye funksjonaliteter

I tillegg til at Insights nå er sluppet til ArcGIS Online er det også gjort en rekke forbedringer, deriblant kryss-filter som gjør det mulig å selektere noe i ett av kortene, og se kun på disse dataene i de andre kortene. Det er også en ny type fremstilling i kartet, Klynge, som gjør at du enkelt kan samle store punktdatasett i en klynge og få en bedre oversikt over sine data.

Nøkkelfunksjoner i Insights

I Insights kan du samle mye informasjon innenfor en geografisk utstrekning ved hjelp av aggregering. Du kan finne gjennomsnitt, maks, min, eller antallet gjennom å aggregere etter et polygon som man enkelt slipper inn i kartvisningen. Bruk informasjonen du skaper i nye tabeller og diagrammer. 

Se hvordan:

Du kan enkelt filtrere på tvers av dine data ved hjelp av kryss-filter, dykk ned og grav i dine data til du finner svaret eller trendene du leter etter:

Kom igang helt gratis

Nysgjerrig? Insights kommer med en liten ekstrakostnad dersom du allerede har ArcGIS Online. Men denne er bortimot symbolsk med tanke på hva du får. Og - du kan uansett teste det gratis i 21 dager før du bestemmer deg. 

Ta kontakt så hjelper vi deg igang uansett. 

Ønsker du mer informasjon, pris, demo eller bare en uforpliktende kaffeprat? Ta kontakt!For teknisk support, gå til våre supportsider.

Jon Petter Furnée
Kundeansvarlig nasjonal infrastruktur

For teknisk support, gå til våre supportsider.