Astrid Hvattum – en av Norges 50 fremste tech-kvinner.

For andre gang kårer Abelia og ODA-nettverk Norges 50 fremste tech-kvinner. Og for andre gang er en kvinne fra Geodata med på listen.

Astrid Hvattum – en av Norges 50 fremste tech-kvinner.

For andre gang kårer Abelia og ODA-nettverk Norges 50 fremste tech-kvinner. Og for andre gang er en kvinne fra Geodata med på listen.

Publisert: 08. mars 2018 , i Nyhet


I kategorien fagleder er Astrid Hvattum, avdelingsleder for utvikling i Geodata, en av vinnerne på årets liste, sammen med kvinner fra blant annet Evry, Accenture og Microsoft. 

I fjor var Geodatas Stine Skinnes på listen, som er er delt i tre kategorier; ledere, gründere og fagledere. 

Se hele listen her.

Målsetningen med kåringen er å synliggjøre de mange kvinnelige talentene innenfor teknologi, og juryens formål er derfor å finne frem til kandidatene som er relativt ukjente for folk flest

-Styreleder Kristine Hofer Næss, ODA-Nettverk.

Ved markeringen på Næringslivets hus 8. mars stilte adm. dir. Håkon Haugli fra Abelia og Kristine Hofer Næss fra ODA-nettverket spørsmålet om vi trenger en slik kåring i 2018.

– Ja! Det er et overveldende flertall av menn som jobber med teknologi. Med en kvinneandel på bare 26 prosent i IT-næringen og kun 17 prosent kvinneandel i toppledelsen, besvarte Håkon Haugli selv spørsmålet med.

Iselin Nybø, forsknings- og høyere utdanningsminister, tok resonnementet videre med å trekke frem at 6 av 10 som tar høyere utdanning er kvinner, men at vi må finne en løsning for å trekke disse kvinnene inn på teknologiske fag.

For en person som opplever at det nå kun er fantasien som setter grenser for den teknologiske fremtiden, er det ekstra gøy å bli sett. Kanskje jeg kan spre litt engasjement rundt mulighetene for samhandling, samarbeid, deling og visualisering for å gripe an de større utfordringene i samfunnet vårt.

-Astrid Hvattum, Geodata.

Astrid Hvattum

Dette er et tema som Geodatas Astrid Hvattum er brennende opptatt av.

– Jeg mener vi må bruke krefter på studentene. Hva er egentlig IT i praksis? De må forstå hvilke stillinger som finnes, hvilke egenskaper de krever, og hvordan man kan komme seg dit. Alle kan dessverre ikke bli spillutviklere, men med et par smarte valg, kan jeg nesten garantere en spennende fremtid i en bransje som har kommet for å bli.

Geodata er stolte av å ha Astrid Hvattum i bedriften vår og håper flere kan se hvilken rollemodell hun og de andre på listen er. 

Gratulerer, Astrid!