Smarte skispor i Drammen - først i Norge?

Sensorteknologi kobles sammen med ArcGIS for å gi innbyggerne informasjon om snødybde, temperatur, luftfuktighet og lufttemperatur i Drammen. I tillegg kan du følge tråkkemaskinen live.

Publisert: 12. mars 2018 , i Teknologi

Den nye tjenesten er nylig lansert på Drammen kommunes nettsider, og kalles «Smarte skispor». Applikasjonen er laget av Drammen kommune selv, og blir dermed den første kommunen i Norge som tilbyr løypestatus i sanntid ved hjelp av sensorteknologi. 

Sensorer er lagt ut på to steder i lysløypetrasseen på Konnerud og fanger opp informasjon om snødybde, temperatur, luftfuktighet og lufttemperatur. I tillegg er tråkkemaskinen koblet opp slik at den kan følges i sanntid. Sensorteknologien leveres av 7Sense.

— Vi har laget et eget grensesnitt for å samle inn sensordata fra 7Sense og lagrer dette i en geodatabase. Her kan det komme inn data opptil hvert 15. sekund. På toppen av dette ligger en karttjeneste som ligger i vårt Geodata Online-miljø, forteller kundeansvarlig i Geodata, Terje Linløkken.

Først i Norge? I Drammen kan du følge status på løypene på Konnerud i sanntid.

Rådgiver i digitaliseringsstaben i Drammen kommune, Tove Helene Vatne, er opptatt brukervennlighet når løype- og værdata nå blir tilgjengelig for innbyggerne.

— Det skal være brukervennlig, og har gode erfaringer fra ArcGIS-plattformen for å presentere informasjon til innbyggere som en karttjeneste. Samtidig har vi vært opptatt av å få en automatisk dataflyt fra sensorene og inn i løsningen vår, uten å måtte gjøre manuelle oppdateringer, og det har vi fått hjelp fra Geodata til å løse.

Ønsker du mer informasjon, pris, demo eller bare en uforpliktende kaffeprat? Ta kontakt!For teknisk support, gå til våre supportsider.

Terje Linløkken
Kundeansvarlig, Smarte byer

For teknisk support, gå til våre supportsider.