Fredrikstad med lavterskelløsning for rydding av plast ved havet

Tematikken havplast har stor oppmerksomhet for tiden. I Fredrikstad har de laget en løsning som gjør det enklere for innbyggerne å plukke plast i vannkanten og få det hentet.

Publisert: 16. apr. 2018 , i Inspirasjon

Forsøpling av strender og havområder øker. Dyr i havet dør fordi de spiser eller sitter fast i plastavfall. Plast brytes ned til plastpartikler som kan spises av små dyr i havet og spre miljøgifter når de igjen spises av større dyr. Dette skriver Regjeringen på sin nettside når de oppfordrer til å bidra med å minske denne forsøplingen og til at søppel langs kysten blir fjernet.

I Fredrikstad anslår de at 5-8 tonn avfall havner på land i kommunen hvert år. De har derfor laget en enkel applikasjon som viser såkalte påslagsområder for denne typen søppel – marint søppel.

De som ønsker å rydde kan dermed finne egnet område og når ryddingen er foretatt kan man i samme applikasjon enkelt sende en melding til kommunen for henting av søppelet. Meldingen som sendes er geotagget, så dette er enkelt for alle.

Et utsnitt fra kartet der du klikker deg inn på valgt område for å sende melding om henting.

Ta en kikk på løsningen her.

Fredrikstad kommune har delt malen for løsningen i Smarte Byer Verktøykasse slik at din kommune enkelt kan sette opp sin egen løsning. Sammen bygger vi smartere kommuner. 

Ta en prat med oss om smartere kommuner:

Ønsker du mer informasjon, pris, demo eller bare en uforpliktende kaffeprat? Ta kontakt!For teknisk support, gå til våre supportsider.

Tore Jensen
Tore Jensen
Teknisk rådgiver
Terje Linløkken
Kundeansvarlig, Smarte byer

For teknisk support, gå til våre supportsider.