Smarte byer krever smarte bygg

I Geodata sier vi at smarte byer bygges på geografiske data. Hva skjer når man samler inn geografiske data inne i et bygg? Årets traineer har i sitt prosjekt utforsket dette.

Publisert: 27. apr. 2018 , i Teknologi
©Fredrik Naumann/Felix Features

Hvert år får Geodatas traineer et prosjekt å bryne seg på, et prosjekt hvor de skal utforske Esris teknologi og finne løsningen på en problemstilling. Årets traineer fikk et friere tema enn tidligere kull og med stikkordene Smarte byer og Helse kastet de seg ut i oppgaven med å komme på noe lurt. Etter noen intensive uker med brainstorming, mange lyse ideer og enda flere som ble forkastet, satt de igjen med noe som lignet på et konsept som de kunne utforske videre.

Ved hjelp av applikasjoner bygget på IoT, tingenes internett, brukte de sensorer for å samle inn data om Geodata-bygget og de som jobber der. Hvordan er inneklimaet på møterommene og når er egentlig folk på jobb? Dette er noen av spørsmålene de stilte seg, og på GeoTek i februar kunne traineene presentere prosjektet de har jobbet med i månedsvis. Se video av presentasjonen under!

Er du nysgjerrig på geografiske data innendørs? Vi tar gjerne en uformell prat:

Ønsker du mer informasjon, pris, demo eller bare en uforpliktende kaffeprat? Ta kontakt!For teknisk support, gå til våre supportsider.

Astrid Hvattum
Astrid Hvattum
Leder forretningsutvikling og innovasjon

For teknisk support, gå til våre supportsider.