Internasjonal kartpris til Altibox

Altibox ble tildelt internasjonal pris under verdens største geografikonferanse.

Publisert: 05. sep. 2018 , i Nyhet

Konferansen Esri User Conference i San Diego samler 18 000 mennesker, og deler hvert år den prestisjefulle prisen Special Achievement in GIS (GIS = geografiske informasjonssystemer). Prisen deles ut årlig til bedrifter over hele verden som har utmerket seg i bruken og utviklingen av geografiske systemer.

Det er kanskje ikke først og fremst kart og geografi du tenker på når du hører merkevarenavnet Altibox, men heller tv og internett levert over fiber til norske hjem i en årrekke. Men for å få utbyggingen av det omfattende fibernettverket til å vokse ytterligere, har Altibox sammen med sine partnere utviklet et svært omfattende kartleggings- og planleggingsverktøy. Her er geografiske verktøy så sentrale elementer at det blir lagt merke til internasjonalt. Dette verktøyet skal tas i bruk av samtlige Altibox-partnere.

Prisen ble delt ut av Jack Dangermond, grunnlegger av Esri, selskapet som er verdens største leverandør av geografisk programvare. Men til tross for billionærstatus er Dangermond en mann som først og fremst ønsket at programvaren hans skulle gjøre verden litt bedre. Under prisutdelingen la han spesielt vekt på at jobben prisvinnerne gjør inspirerer andre til å også gjøre verden litt bedre. Han oppfordret vinnerne til å dele sin kunnskap med andre.


Morten Hjallum (kundeansvarlig Geodata), Jack Dangermond (direktør Esri), Nina Brattetaule (prosjektleder Altibox), Trine Bjørnsen (prosjektleder Geodata Stavanger).

Prosjektleder Nina Hopland Brattetaule tok imot prisen på vegne av Altibox.
- Det er stort for oss i Altibox partnerskapet å motta en slik pris. Det indikerer at vi ligger langt fremme i den teknologiske utviklingen – ikke bare innenfor selve internett- og underholdningstjenestene, men også innenfor digitalisering av kunde- og forretningsprosesser, sier Brattetaule.

Og hun tar gjerne imot utfordringen fra Dangermond.
- Vi lager løsninger som kommer kundene og partnerne våre til gode, og som bidrar til at fiberutbyggingen i Norge holder god fart. Dersom aktører i andre bransjer synes dette virker spennende, er vi åpne for å dele av våre erfaringer, sier hun.

Geodata AS har utviklet løsningene sammen med Altibox. Geodata har kontor i Oslo og Stavanger og adm. dir. Geir Hansen setter stor pris på utmerkelsen.
- At en privat aktør som Altibox hevder seg i dette markedet er spesielt viktig. Om vi ser på andre løsninger som blir belønnet med prisen er det hovedsakelig offentlige organisasjoner som har brukt denne type geografiske teknologi lenge. At bedriftsmarkedet nå ser verdien av geografisk teknologi er en viktig utvikling, avslutter han.

Altibox lanserer sine nye løsninger om kort tid. Vi gratulerer med prisen!