Et krasjkurs i klimaforskning

Lurer du på hvor togradersmålet kommer fra, og er det egentlig realistisk å nå det tidsnok? Kristin Halvorsen er leder av Cicero​, senter for klimaforskning, og på GeoTek 2018 ​holdt hun et lite krasjkurs i klimaforskning.​

Publisert: 02. okt. 2018 , i Inspirasjon

En tommelfingerregel for klimaendringene er at der det er vått blir det våtere og der det er tørt blir det tørrere.

-Kristin Halvorsen

Samtidig som vi jobber med å begrense den globale oppvarmingen må vi også jobbe med å tilpasse oss endringene som allerede skjer. Og med forskernes hjelp kan ulike bransjer planlegge bedre, slik at konsekvensene kanskje ikke blir like store. I foredraget forteller Kristin Halvorsen hvordan Cicero, senter for klimaforskning, jobber tett med blant annet finansbransjen for å hjelpe til med dette. Når de vet mer om hvor klimaet endrer seg kan de tilpasse investeringer deretter – for eksempel med tanke på hvor fabrikker bygges.

I videoen under får du vite litt mer om begrepene som brukes i klimaforskning, du lærer litt mer om hvilken vei vi har å gå og forhåpentligvis blir du litt klokere.GeoTek
er en konferanse om geografiske data og teknologi. Neste år arrangeres den 27.02-01.03. Meld deg på nyhetsbrevet vårt her og få beskjed når påmeldingen åpner.

Ønsker du mer informasjon, pris, demo eller bare en uforpliktende kaffeprat? Ta kontakt!For teknisk support, gå til våre supportsider.

Send en e-post til geodata@geodata.no eller ring 23 24 90 00 og vi sørger for at du får snakke med riktig person.

For teknisk support, gå til våre supportsider.