Kartpriser til byutvikling og fiskekart

Geodatas kartpris har blitt en årlig tradisjon og utdelingen av pris for beste kart i 2018 foregikk på konferansen GeoTek. Hele 19 bidrag kjempet om den gjeve prisen og juryen valgte å dele ut både en første- og en andrepris i år.

Publisert: 06. mars 2019 , i Nyhet

Førsteprisen gikk til Bergen kommune med fortellingskartet: Strategi for Bergen sentrale sjøfront. Juryen sier følgende i sin begrunnelse:
Historiekartet benytter både nye og historiske kart på en meget god måte for å beskrive strategien og argumentere. Det er visuelt vakkert og benytter i tillegg video for å forbedre formidlingen av budskapet.

Her kan du utforske vinneren.

James David William Holtom mottar prisen på vegne av Bergen kommune

Andreplassen gikk til: Fiskekart for Søgne og Greipstad. Kartet er laget av David Kobbevik (teknisk løsning av Rambøll). Juryen sier:

Dette er et kart som gjør meget god bruk av data, dynamisk kartvisning og visualisering på et spesifikt interessefelt, nemlig fiske. Tekst og kartografivalg er godt tilpasset målgruppen. Det er en samling kart som har informasjon om arter, gytestrekk, tilstandstatus, friluftsområder, fiskeplasser osv. i et gitt område.

Her kan utforske fiskekartet.