Maskinlæring + bildedata = <3

Bildedata fra fly, satellitter og droner er mer tilgjengelige enn noen gang. Den enorme produksjonen av slike data gir oss muligheten til å skape dypere innsikt i en verden i endring. Men hvordan skal vi bruke og analysere disse alle dataene for å se det vi ønsker svaret på?

Publisert: 29. mars 2019 , i Teknologi

Maskinlæringsteknikken Deep Learning er en sentral metode og byr på mange spennende bruksområder, særlig innen bildegjenkjenning. Denne teknologien kan effektivisere bildeanalyser og har allerede blitt et nyttig støtteverktøy i møte med fremtidens utfordringer.

I dette foredraget fra GeoTek 2019 viser jeg deg en spennende måte å bruke deep learning i kombinasjon med satelittbilder på.

Har du lyst til å gå enda litt mer i dybden på denne tematikken? Da tar du en tur innom dette webinaret jeg nylig holdt. Der viser jeg hvordan du kan bruke deep learning sammen med ArcGIS og utføre bildeanalyser som pikselklassifikasjon og objektdeteksjon på flyfoto og satellittopptak. Legg igjen navn og e-post så får du direkte tilgang til opptak av webinaret. Gratis selvsagt.

Min oppfordring – lek deg med maskinlæring, prøv deg fram. Det er ikke fullt så mystisk og vanskelig som mange tror. Og vi kommer til å få svaret på viktige spørsmål om fremtiden ved hjelp av slik teknologi.


Ta gjerne kontakt om du vil snakke mer om maskinlæring.

For teknisk support, gå til våre supportsider.

Send en e-post til geodata@geodata.no eller ring 23 24 90 00 og vi sørger for at du får snakke med riktig person.

For teknisk support, gå til våre supportsider.