Lag smarte løsninger med offentlige transportdata

Har du et ønske om å hjelpe folk til å reise mer kollektivt eller bruke sykkelen når det er raskere enn bussen? Data om offentlig transport offentliggjøres og gjør det mulig for alle å analysere dataene eller benytte de til å lage løsninger.

Publisert: 06. sep. 2019 , i Teknologi

Slike data følger en standard som heter The General Transit Feed Specification (GTFS) og kan benyttes av alle, men kan enklest foredles og brukes i en programvare laget for slik stedbasert informasjon. Da er ArcGIS fra Esri et godt alternativ og i deres ArcGIS Pro kan du nå hente slike transportdata rett inn for å gjøre det du ønsker å gjøre med dataene.

Mer om ArcGIS.

Offentlig transport og alternativer til biltrafikken, blant annet systemer for mikromobilitet som bysykler eller el-sparkesykler, er et varmt tema om dagen. Det å kunne gjøre kjappe visuelle analyser av slike data for å bevise en verdi eller en mulighet er noe mange ønsker.

Ved hjelp av avstandsanalyser, informasjon om tider og ruter for offentlig transport koblet mot Oslo Bysykkels data (Oslo Bysykkel deler sine data her) eller kanskje Strava-data, kan man gjøre analyser eller lage forbrukerløsninger som gjør det enklere for alle å ta valg som minsker CO2-utslipp.

Dataene er her – programvaren er her – resten er opp til deg!

Her kan du lese mer om hvordan du kan bruke disse dataene i ArcGIS.

Bildet er tatt av Bymiljøetaten i Oslo og delt med CC-lisens

Er du nysgjerrig på bruk av transportdata i ArcGIS (eller ellers)? Ta kontakt for en uformell prat.

For teknisk support, gå til våre supportsider.

Send en e-post til geodata@geodata.no eller ring 23 24 90 00 og vi sørger for at du får snakke med riktig person.

For teknisk support, gå til våre supportsider.