Covid-19: Hva gjør Geodata og hva kan du gjøre med GIS?

Brått er hverdagen endret for oss alle og det viktigste vi kan gjøre nå er å ta et felles ansvar for å stoppe spredningen av Covid-19. Samtidig er det fagfeltet vi er en del av sentralt for å kartlegge og dermed kunne bidra til den store dugnaden vi alle er en del av.

Publisert: 18. mars 2020 , i Nyhet

Hva gjør Geodata?

En virksomhet som oss kan heldigvis løse det meste fra et hjemmekontor, og det gjør vi selvsagt. Per nå jobber alle våre ansatte fra hjemmekontor og vi følger fortløpende råd, anbefalinger og pålegg fra myndighetene.

Du kan forvente å få det du ellers får fra Geodata i tiden fremover. Alle tjenester går som de skal, support er tilgjengelig slik du er vant til og du kan selvsagt også spørre oss om faglige problemstillinger knyttet til GIS og håndteringen av Covid-19.

Vi vil også sørge for at dere får faglig påfyll i form av bloggposter og videoer i tiden fremover. Geodata jobber også med egne initiativer for å kartlegge situasjonen i denne viktige tiden.

GIS og Covid-19

Så hva kan du gjøre og hva kan vi tilby? Alle først så anbefaler vi å ta en kikk på disse to sakene:

Esri har laget en egen nettside med ressurser og veiledninger du kan benytte, denne er laget i ArcGIS Hub. Den finner du her. Esri tilbyr også gratis tilgang til ArcGIS Hub for de som ikke har det, Klikk deg videre på den røde knappen på siden: Request GIS assistance for mer informasjon om dette.

Du har muligens sett dashboardet (laget i ArcGIS) fra forskersykehuset Johns Hopkins i USA. Det gir en meget god visuell framstilling av situasjonen og er brukt som kilde av medier verden over, inkludert Aftenposten og NRK. Her har Faktisk.no omtalt dashboardet i en artikkel om hvor du kan finne pålitelig informasjon om viruset. (det finnes dessverre en hacket versjon av dette dashboardet, mer om den her)


Ta vare på deg og dine og ta kontakt om du trenger oss!