Vis dataene i dashboard. Enkelt og nyttig.

Et dashboard brukes gjerne når du skal vise ulike type data i en og samme framstilling. Du kan enkelt lage slike med de stedfestede dataene dine.

Publisert: 27. apr. 2020 , i Teknologi

Vi ser dashboards over alt, noen er meget meget bra og gir innsikter som ville vært vanskelig å se på andre måter. Andre er rotete og prøver å få med litt for mye på en gang. Det er viktig å ha tunga beint i munnen når du skal fremstille store mengder data.

Det finnes mange ulike løsninger for å sette opp dashboards og med litt utviklingkompetanse kan man også lage det selv. Men akkurat her skal vi snakke om visualisering av geografiske data i ArcGIS Dashboard fra Esri. Dersom du allerede har en ArcGIS Online konto eller ArcGIS Enterprise kan du bare sette i gang (har du det ikke, send oss en melding nederst på siden her).

En av styrkene med ArcGIS Dashboard sammenlignet med andre er at du kan drille ned i data med et kart som utgangspunkt (og det liker vi jo!). Du kan for eksempel zoome deg inn på et område i kartet og dashboardet vil vise datene for det området.


Slik gjøres det

Som med mye annet forklares dette enklest med en demo. I videoen under ser du et webinar vi holdt om ArcGIS Dashboard. Du får både høre mer om hva det er og du får en demonstrasjon av hvordan du kan sette det opp.

Noen nyttige lenker

I webinaret nevnte Jon Petter at man kan lage en mobilversjon av dashboardet, noe man absolutt bør gjøre om det er mest sannsynlig at det vil åpnes på mobil! Her finner du en post om ArcGIS Dashboard på mobil. Har du lyst til å utforske dashboardene han viste til? Her er det om El-biler og her er Johns Hopkins dashboard om Covid-19 på PC og for mobil. Og her kan du lese om hvordan vi hjelper Helse Midt Norge i forbindelse med Covid-19, der dasboards er sentralt.


Dashboards kan også brukes til: Geodatas Corona Challenge

9. mai var det meningen vi skulle delta i Holmenkollstafetten. Slik ble det ikke, men vår eminente sosialetat (de som stadig vekk sørger for bra sosiale arrangementer i Geodata) har laget en liten utfordring for at vi skal trene litt ekstra i denne perioden (24. april - 9. mai). De har satt opp ulike mål for antall kilometer vi skal forflytte oss hver dag. Nytt mål, mer penger i potten og pengene går til et veldedig formål.

Vi bruker ArcGIS Online til å registrere aktivitet (mer om hvordan vi gjør dette i en senere bloggpost) og det hele visualiseres selvsagt i et dashboard. Dashboardet ser slik ut:

Vil du snakke med oss om dashboards? Ta kontakt:

For teknisk support, gå til våre supportsider.

Jon Petter Furnée
Kundeansvarlig nasjonal infrastruktur

For teknisk support, gå til våre supportsider.