Storymaps: Et enkelt vakkert verktøy for å fortelle historien rundt kartet

Enkelt, vakkert og virkningsfullt. Det oppsummerer verktøyet Storymaps. Når du først har prøvd er du hekta og vil helst bruke det til alt.

Publisert: 28. mai 2020 , i Teknologi

Storymaps er et publiseringsverktøy for å lage historier, du vet slike scrolle-historier som jevnlig dukker opp i mediene for tiden. Eller du kan nesten kalle det en egen liten nettside - på en side. Verktøyet er veldig enkelt å bruke og du kan kombinere kart, bilder, video, tekst og illustrasjoner. Ingen spesifikke forkunnskaper kreves.

Den nyeste versjonen av Storymaps er bygget etter det som heter Mobile first-prinsippet. Altså at det skal fungere like bra på alle digitale flater og visningen endrer seg for å tilpasses mobilen, iPaden eller desktop. Det heier vi litt ekstra på.

Story Maps are simple web apps that combine interactive maps, multimedia content, and user experiences to tell stories about the world.

-Esri

Hvem kan bruke Storymaps?

Storymaps er en webapplikasjon som tilhører programvaren ArcGIS Online. ArcGIS Online leveres av verdens største aktør på geografisk programvare - Esri. I Norge er det vi i Geodata som selger ArcGIS. Alle kan kjøpe ArcGIS Online som igjen gir deg Storymaps og mye mye mer.


Noen eksempler

Det finnes hundretusenvis av Stormaps der uten. Her er noen eksempler:


Hvordan fungerer det?

Som så mye annet fungerer det best å forklare dette i videoformat. Her får du derfor et webinar vi nylig holdt om Storymaps. Webinaret er nyttig både for deg som vil ha en grunnleggende innføring i hva det er og for deg som vil lære litt om de ulike funksjonene.Ta også en kikk på disse bloggpostene for inspirasjon, innspill og andre fine eksempler.

Kart er virkningsfullt i kommunikasjonsarbeidet - mer om det i denne bloggposten.

Nysgjerrig, vil du kjøpe eller bare lære litt mer? Ta kontakt så hjelper vi deg videre:

.

For teknisk support, gå til våre supportsider.

Send en e-post til geodata@geodata.no eller ring 23 24 90 00 og vi sørger for at du får snakke med riktig person.

For teknisk support, gå til våre supportsider.