Et bedre bakgrunnskart med vector tiles

I Geodata Online tilbyr vi mange ulike bakgrunnskart. Nå har vi gjort en stor forbedring av vector tiles-kartene og gjort dem enklere å ta i bruk.

Publisert: 23. juni 2020 , i Teknologi

Gode bakgrunnskart danner en basis for det du ønsker å formidle. Det har vært en rivende utvikling i nettbaserte karttjenester siden de først kom for rundt tjuefem år siden. I begynnelsen var de svært detaljerte, men trege å laste (som det meste på internett på den tiden). Deretter ble de raskere, men man mistet noe av detajlrikheten på veien. Og til slutt kom vector tiles-kartene som kombinerer det beste av disse verdenene: Raske og detaljrike kart man kan zoome så langt inn man vil. I tillegg kan man i stor grad tilpasse kartene slik at de passser til det utseendet man ønsker å ha - og dermed fremheve det du vil vise med kartet.

For å lære mer om vector tiles-kartene anbefaler vi webinaret under, hvor leder for produktavdelingen i Geodata, Joachim Eckbo Juell, viser de nye vector tiles-bakgrunnskartene man nå finner i Geodata Online. I tillegg guider han deg gjennom hvordan man på en enkel måte kan ta i bruk bakgrunnskartene i både ArcGIS Online og ArcGIS Pro. Du får også se hvordan du tilpasser kartene til det utseendet du ønsker.

Vil du snakke med oss om Vector Tiles? Ta kontakt:

For teknisk support, gå til våre supportsider.

Send en e-post til geodata@geodata.no eller ring 23 24 90 00 og vi sørger for at du får snakke med riktig person.

For teknisk support, gå til våre supportsider.