Elvia AS tildeles pris for godt arbeid med geografisk data

Et solid arbeid med å samle og integrere alle geografiske data og -systemer gav Elvia AS velfortjent prisen Esris «Special Achievement in GIS Award” 2020.

Publisert: 16. sep. 2020 , i Nyhet

SAG Award er en påskjønnelse som går til virksomheter som utmerker seg i bruken av geografiske informasjonssystemer og geografisk teknologi. Prisen deles vanligvis ut av Esri-grunnlegger Jack Dangermond under brukerkonferansen i San Diego. I år skjedde dette naturlig nok digitalt, men prisen er likevel et bevis på at god håndtering og utvikling av systemene rundt geografiske data er svært viktig.

Svein Arne Rakstang, leder av GIS-avdelingen og Kjetil Nymoen IT-løsningsarkitekt har vært sentrale i utviklingen av GIS-miljøet og skulle vært i San Diego for å motta prisen på vegne av Elvia.
Svein Arne Rakstang, leder av GIS-avdelingen og Kjetil Nymoen IT-løsningsarkitekt har vært sentrale i utviklingen av GIS-miljøet og skulle vært i San Diego for å motta prisen på vegne av Elvia.

Esri utvikler ArcGIS, og er verdens ledende leverandør på programvare for geografiske informasjonssystemer (GIS). Selskapet har over 300 000 kunder i hele verden.

Begrunnelse

I begrunnelsen nevnes blant annet: Arbeidet Eliva har lagt ned bidrar til at geografiske data settes i kontekst til flere forretningsprosesser internt og gjør intern samhandling og beslutningstaking enklere. I dag har virksomheten tilgang til alle data i kartbaserte webapplikasjoner. I tillegg får alle entreprenører og teknikere som jobber ute tilgang til data og kart fra smarttelefonen. En stor del av datamaterialet oppdateres i sanntid.

Morten Andre Hjallum

Kundeansvarlig i Geodata, Morten Hjallum.

Elvia ligger langt framme i digitaliseringen

- Vi opplever at Elvia ligger svært langt framme som nettselskap. De ligger helt i front på digitaliseringen av samtlige forretningsprosesser der ArcGIS-plattformen naturlig hører hjemme. Måten de tar det i bruk er både imponerende og smidig; de bruker ArcGIS som et økosystem som gjør det mulig å utvikle virksomheten sin bredt. Dette blir lagt merke til i Esri internasjonalt og hos andre nettselskaper, sier kundeansvarlig Morten Hjallum i Geodata.

IT-direktør i Elvia Jon Andreas Pretorius

En bekreftelse på et sterkt og kompetent GIS-miljø

- Først og fremst er dette en veldig god bekreftelse på hvor sterkt og kompetent GIS-miljø vi har i Elvia. Geografisk behandling, innsikt og analyse av data og informasjon er helt avgjørende for et selskap i vår bransje. Det er også en anerkjennelse at vi er på rett spor i arbeidet med å frigjøre og tilgjengeliggjøre informasjon som tidligere lå gjemt i flere systemer, til eksempelvis bruk i slike løsninger, sier IT-direktør i Elvia, Jon Andreas Pretorius.

- De to selskapene som nå er Elvia har hver for seg jobbet med GIS-verktøy fra Esri i mange år. Vi bygger nå et enda sterkere fagmiljø og tar fram enda flere løsninger. Esri bruker begrepet «The Science of Where» om det de driver med. Det gjelder også oss, men forutsetningen er at vi får til det jeg alltid påpeker: «Vi må ha koordinater på alt», sier avdelingsleder GIS, Svein Arne Rakstang.

Ønsker du mer informasjon, pris, demo eller bare en uforpliktende kaffeprat? Ta kontakt!For teknisk support, gå til våre supportsider.

Morten Andre Hjallum
Morten Andre Hjallum
Kundeansvarlig

For teknisk support, gå til våre supportsider.