Markerer eksplosiver med Quick Capture

Skal du jobbe raskt med innsamling av feltobservasjoner er QuickCapture ditt viktigste verktøy.

Publisert: 30. nov. 2020

Med QuickCapture-appen kan du gjøre raske markeringer i kartet på flere måter; fra et kjøretøy i bevegelse, samtidig som dronen din flyr over et område som du inspiserer eller, som i eksemplet under – mens hunder leter etter eksplosiver i et større veiprosjekt for Skanska.

Her bruker Skanska søk med hund for å sikre at udetonerte eksplosiver ikke ligger igjen etter sprengningsarbeid. Hundens søk og markeringer blir registrert i appen, og dataene oppdateres direkte i kartsystemet.

Dermed vet Skanska til enhver tid hvor hunden har søkt, og anleggsplassen er trygg.

Geodata har bistått Skanska med å sette opp denne løsningen, som er basert på ArcGIS Online. For ekstra nøyaktighet bruker Skanska en nøyaktig GPS-enhet, som er koblet til enheten de bruker ute i felt.

<iframe width="1280" height="720" src="

" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>