Slik skaper du merverdi med droner

Verdien av dronedata er mer enn bilder og film – du må sette dem i kontekst. Når du i tillegg legger til andre data og analyser på toppen av dette, skaper du verdi av informasjonen du samler inn.

Publisert: 03. des. 2020 , i Teknologi

Droner brukes allerede, på tvers av mange bransjer. Målet er vanligvis det samme; innsamling og behandling av data i én eller annen form.

I Geodata ønsker vi å bidra til å legge til rette for at datamaterialet du samler inn skal skape mest mulig verdi og at du kan se dine data i sammenheng sammen med annen informasjon som er viktig for deg.

Ved hjelp av droner kan vi oppdaterte data i nær sagt sanntid, og mulighetene for dette øker hver dag. Teknologien hjelper oss med å automatisere og analysere data, og gir oss enorme muligheter for å effektivisere arbeidsprosessene våre,

Ønsker du å dykke videre ned i dette teamet og lære mer, kan se du webinaret under. Her fokuserer vi på tre områder der vi mener droner og dronedata er gode verktøy:

  1. Beredskap
  2. Bygg og anlegg
  3. Kartlegging

I webinaret møter du Astrid Hvattum og Tore Jensen fra Geodata. De gir deg innsikt i hvordan du kan bruke droner og hvordan teknologien kan brukes. I tillegg deltar Stian Heid, som er sertifisert dronepilot i Asplan Viak. Han viser praktiske eksempler på hvordan droner brukes ute i bransjen.

<iframe width="1152" height="673" src="

" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>