Attraktiv arbeidsplass med attraktiv geografisk teknologi

Geografiske informasjonssystemer er et modent fagfelt i enorm utvikling. Det gir godt grunnlag for innovasjon og skaper attraktive arbeidsplasser.

Publisert: 12. mars 2021 , i Inspirasjon

Verdien av geografiske informasjonssystemer og geografisk teknologi og hvor viktig dette er for oss bevises gang på gang.

Lite ante vi at en pandemi ville sette geografiske data på agendaen. Og vi jobber fortsatt med å skjønne hvor mye vi faktisk kan lære av geografiske data når vi skal løse klimakrisen vi står ovenfor.

Men i hverdagen – for de fleste som jobber innen dette fagfeltet – handler det om grunnleggende, stabile og sikre fagsystemer, som gir nødvendige oversikter, løsninger som bidrar til kortere responstid for politiet, teknologi som utgjør kommunens digitale økosystem, data som gir oss nødvendige varsler om skredfare og mye, mye mer.

Samtidig kan vi behandle større mengder data for nesten hver dag som går. I dag har vi tilgang på flere datasett enn noen gang. Det gir store muligheter. Vi kan koble inn i en og samme løsning og lage oversikter i form av digitale tvillinger, som vil gi bedre beslutningsgrunnlag og spare penger. Vi kan fotografere med droner, ta bildene inn i kartet og skape bedre modeller av virkeligheten og få tilgang til hele Norge i 3D.


Tilgangen til den beste teknologien skaper attraktivitet

For å lage slike løsninger, for å ta ut potensialet i den teknologien som er tilgjengelig må vi ha dyktige folk på plass. Og for å få de flinkeste til å jobbe i kommuner, offentlig virksomheter og andre bedrifter som kan ha nytte av geografisk teknologi, må vi gi tilgang til de beste verktøyene. Vi er inhabile som det holder, men vi mener likevel at teknologien fra Esri er ledende på dette fagfeltet.

Over 350 000 organisasjoner verden over benytter seg av deres programvare og løsninger – med god grunn.

Hvert år investerer Esri over 30 prosent av de årlige inntektene på forskning og utvikling. Ressursene går til å utvikle ny teknologi og forbedre den eksisterende. Som norsk distributør har vi god kjennskap til utviklingen og ser at den foregår hele tiden. Av og til skjer det så mye at det kan være litt vanskelig å henge med i svingene noen ganger. Det er blant annet derfor vi leverer Teknologiprat, E-læring, kurs og webinarer slik at kundene våre (og andre) skal få ta del i og benytte seg av alt det nye som kommer.

Kommunene i Norge er mer innovative i bruken av geografiske løsninger enn noen gang, blant annet fordi de som jobber der kan benytte seg av den beste teknologien. Det er en utvikling vi gleder oss til å se fortsettelsen av og vi er stolte av å være med på laget.


Ønsker du mer informasjon, pris, demo eller bare en uforpliktende kaffeprat? Ta kontakt!For teknisk support, gå til våre supportsider.

Ved å sende inn bekrefter jeg at jeg har lest og akseptert personvernerklæringen.

For teknisk support, gå til våre supportsider.