Sommerstudentene med medvirkningsløsning for unge

Utgangspunktet var ordet MEDVIRKNING, resultatet ble appen HOOD som har som mål å engasjere unge i stedsutvikling. Sommerstudentene i Geodata får nesten frie tøyler og en lekekasse full av teknologi i sommerukene de tilbringer hos Geodata.

Publisert: 20. sep. 2022 , i Inspirasjon

Det er ingen ordentlig kunde i andre enden når vi slipper sommerstudentene løs i Geodata. De får en tematikk, noen verktøy, dyktige veiledere og litt hjelp til å komme i gang. Det de skal lage er et proof of concept. I år var det Sigrid, Aleksander, Hugo, Sandra og Ole Markus som fikk jobben, de studerer til daglig på NTNU, NMBU og Lund Universitet.

Medvirkning

Tematikken var ordet MEDVIRKNING. Dere skal lage noe som skal sørge for bedre medvirkning. Etter en del research endte gjengen på at de ønsket å lage en løsning som gjør det enklere for unge å påvirke utvikling i nærområdet. Appen HOOD.

I denne filmen forteller de litt mer om sommeren:

Teknologiverktøykassen står Geodata for og i den ligger blant annet historiefortellingsverktøyet Storymaps. Det brukte gjengen til å fortelle hvordan de selv jobbet gjennom de fem ukene. Scroll i vinduet under for å se fortellingskartet deres.