Bli bedre kjent med ArcGIS GeoBIM

ArcGIS GeoBIM kobler geografiske data (GIS) med bygningsinformasjonsmodeller (BIM) for å se dine prosjekter og eiendeler i sammenheng. Se hvordan i webinaret nederst i saken.

Publisert: 30. nov. 2022 , i Teknologi

I webinaret får du se hvordan koblingen mellom skytjenestene i Autodesk og Esri gir store verdier. I Esri-verdenen bruker vi det godt kjente ArcGIS Online, mens Autodesk-brukerne har BIM 360/Autodesk Construction Cloud (ACC) som sin skytjeneste.

Integrasjonen mellom disse to skytjenestene begynner å bli svært bra, og vårt førstevalg er at du alltid velger å publisere BIM-dataene (.ifc, .rvt, .dwg, etc.) dine på en BIM-server. Det gir deg mulighet til å ta tak i dataene gjennom en BIM Cloud Connection i ArcGIS Pro. Her henter du ut dataene fra BIM-verdenen og dra det inn i GIS-verdenen.

Fordelene med denne arbeidsflyten er at begge parter har oppdaterte data hele tiden. Vi har de samme datasettene som BIM-konstruktørene sitter og jobber med, som du kan forvalte og jobbe med videre og visualisere i GIS-verden. Derfra må du publisere BIM-dataene som GIS-tjenester. Gjennom ArcGIS Online kan du enkelt administrere og forvalte disse tjenestene.

For å orkestrere alt dette, bruker du ArcGIS GeoBIM. Her kan du sette opp linker mellom dokumenter, prosjekter, GIS-modeller og optimalisere både dataflyt og den visuelle presentasjonen.

I webinaret under viser teknisk rådgiver, Jørn Kristiansen, hvordan du setter opp en slik integrasjon og hvordan han bruker ArcGIS GeoBIM i dette arbeidet. I tillegg får du høre erfaringene fra tech lead GIS i Multiconsult, Hans-Ole Løvland – både erfaringer og håp og ønsker for utviklingen av teknologien i framtiden.