Legg klimastripene i kartet

Klimastriper – eller varmestriper – er en grafisk fremstilling av hvordan temperatur har endret seg over tid. Vi har laget et enkelt lite verktøy for ArcGIS, som gjør det enklere for deg å plassere stripene inn i kartet.

Publisert: 02. jan. 2023 , i Inspirasjon

Klimastripene er en visuell presentasjon av temperaturvariasjon og ble opprinnelig utviklet av Ed Hawkins, en klimaforsker ved universitetet i Reading i 2018. Hver stripe representerer gjennomsnittstemperaturen for ett år i en region, og plasseres kronologisk for å vise variasjoner fra år til år.

Fargeskalaen går fra rød (varme temperaturer) til blå (kalde temperaturer) og Hawkins laget disse klimastripene for å enklere forklare og visualisere klimaendringene.

I den korte videoen under, får du en kjapp innføring fra vår tekniske rådgiver, Sindre Engh, hvor du kan laste ned data, hvordan du får .csv-filer inn i ArcGIS Pro, og hvordan du ved hjelp av et lite «tool», kan lage klimastripene.

Som dere ser – mulighetene er mange, og Sindre har bidratt til å gjøre dette enklere for deg. Under videoen finner dere lenker til ressurser og til verktøyet du kan laste ned.

Ta kontakt

Ønsker du mer informasjon, pris, demo eller bare en uforpliktende kaffeprat? Ta kontakt!Sindre Engh

Sindre Engh
Teknisk rådgiver

For teknisk support, gå til våre supportsider.