Venter du på GeoAreal for ArcGIS 10.4?

En offisiell release av GeoAreal for ArcGIS for Desktop 10.4 lar vente på seg. Årsaken er at vi venter på nye FKB produktspesifikasjoner. Det blir ingen ny versjon uten at disse er bygd inn i systemet. En beta for ArcGIS 10.4(X) er tilgjengelig. 

Elementer som må oppdateres er lyr-filer, datamodeller og DataReviewer batchfiler. Vi tar ut mxd'ene for FKB av produktet nå, muligens med unntak av AR5, da vi mener at temanøytrale visninger er bedre for redigering av data enn visninger som følger siste standard. Å sette opp kartdokument og karttjenester basert på tilgjengelige lyr-filer er uansett lavthengende frukt.

Vi legger med dette til rette for forvaltning av disse dataene i henhold til ny standard. Samtidig fraråder vi praksis som både er svært ressurskrevende og som reduserer datakvalitet: Innlegging av 'as planned', eller 'as built' basert på dokumentasjon som ikke holder områdets krav til kartleggingsnøyaktighet eller objektomfang. Vi anbefaler at alle objekter som ikke er målt og beskrevet nøyaktig og komplett nok ut fra FKB områdetype holdes i tiltaksbase, slik at de blir enkle å identifisere for alle brukere og ikke reduserer kvaliteten på tilliggende data og på fagområdebasen som sådan. Det sparer jobb og gir riktigere kart! Samtidig skaper en større forutsigbarhet og reduserer forhåndspreparering for mange GIS-anvendelser som primært setter krav til at objektene er riktig tredimensjonalt kartlagt.