Analysér terrenget før du drar

Om du planlegger topptur i ukjent terreng eller kanskje skal på tur med barn er det greit med en pekepinn og fakta om terrenget du skal bevege deg i. Hvor bratt er det, hvor bør jeg gå og hva bør jeg unngå? Laboratoriet har laget en glimrende terrengmodell for dette.

Analysér terrenget før du drar

Om du planlegger topptur i ukjent terreng eller kanskje skal på tur med barn er det greit med en pekepinn og fakta om terrenget du skal bevege deg i. Hvor bratt er det, hvor bør jeg gå og hva bør jeg unngå? Laboratoriet har laget en glimrende terrengmodell for dette.

Publisert: 06. juni 2017 , i Laboratoriet

I terrengmodellen kan du finne fram området du skal til å justere visning basert på høyde og helningsgrad. Helningsgrad er selvsagt spesielt nyttig på skiturer der du vil holde deg under 30 grader. Men husk også avstanden til utfallssoner, for å være på den konservative siden bør du være 18 grader unna aktuelt skredterreng.

Her kan du klikke deg inn i terrengmodellen og gjøre dine egne beregninger

På bildet under har jeg valgt å finne alt terreng som er over 30 grader i området der jeg er mest glad i å gå på ski, Hjørundfjorden på Sunnmøre. Som du ser, mye bratt terreng å være obs på. Men også å ha det gøy i når forholdene ligger til rette for det.


God tur i fjellet! Husk også å sjekke varsom.no om du skal på vinterlig tur.