Geodata | Blogginnlegg skrevet av forfatter

Innlegg av Marte Kilde Arnøy

25.06.2020

En teknologisk godtepose

På årets GeoTek hadde Geodatas tekniske rådgivere samlet et knippe ulike teknologier de viste fram i praksis. Ta deg tid til en inspirerende halvtime og få et innblikk i blant annet maskinlæring, sensorer, digital tvilling og innendørsposisjonering.

23.06.2020

Et bedre bakgrunnskart med vector tiles

I Geodata Online tilbyr vi mange ulike bakgrunnskart. Nå har vi gjort en stor forbedring av vector tiles-kartene og gjort dem enklere å ta i bruk.

10.06.2020

Vær klar for framtida

Dette var den første vinteren siden målingene begynte i 1830 hvor ikke gjennomsnittstemperaturen en eneste måned var under null.

25.05.2020

Gjør havet sunt igjen

For tiden bygges verdens største og mest avanserte forsknings- og ekspedisjonsskip. Når det sjøsettes i 2021 har det en ambisiøs oppgave; det skal bidra til å gjøre havet sunt igjen.

13.06.2019

Kartteknologi og digital tvilling

Hvordan bruke en digital tvilling og hva kan kartteknologi tilføre den? Hør podkasten Lørn.Tech under, hvor Silvija Seres samtaler med administrerende direktør i Geodata, Geir Hansen

02.10.2018

Et krasjkurs i klimaforskning

Lurer du på hvor togradersmålet kommer fra, og er det egentlig realistisk å nå det tidsnok? Kristin Halvorsen er leder av Cicero​, senter for klimaforskning, og på GeoTek 2018 ​holdt hun et lite krasjkurs i klimaforskning.​

06.09.2018

(Jern)banebrytende vedlikehold med maskinlæring

Hørt om Iron Road Analytica? Ikke? Da bør du lese videre. For det er prosjektnavnet til årets sommerstudenter i Geodata. Gjennom fem hete sommeruker lagde de en modell som med stor sannsynlighet kan forutse solslyng.

04.07.2018

Hvordan utvikle tjenester ved å lytte til byen

De neste tredve årene skal verdens befolkning øke med to milliarder mennesker. Johan Høgåsen Hallesby mener vi ikke kan løse utfordringene med dette ved å bygge nye byer eller putte mer inn i dem, men ved å bruke byen smartere. Men da må man lytte til den.

20.06.2018

Sikrere samfunn med sanntidsdata

Ved en katastrofe er det viktig å raskt få oversikt over hvor mange som befinner seg i området. Samtidig er det like viktig å passe på at beredskapen for resten av byen er ivaretatt. Hvordan kan geografiske sanntidsdata og analyser hjelpe til med dette?

27.04.2018

Smarte byer krever smarte bygg

I Geodata sier vi at smarte byer bygges på geografiske data. Hva skjer når man samler inn geografiske data inne i et bygg? Årets traineer har i sitt prosjekt utforsket dette.